ОТТУК-ОТТАМ
В класацията влязоха класики като “Робинята Изаура”

В началото на декември бяха раздадени наградите в областа на теленовелите, като за пръв път беше класация за найгледани и най-известни сериали. В тази класация влязоха както продукции от последните няколко години, така и от преди 20-30 години. Идеята за тази класация се е породила от факта, че теленовелите вече са достатъчно наложил се жанр, който не само предлага на хората забавление пред малкия екран, но и запознава обществото в проблеми, които са нови за него или просто болни теми, за които никой не говори.
Сериалите не са подредени по известност, а по година на излизането им и първият е ^Просто Мария^ с участието на Ирма Рой от 1967 година. Сериалът спечелва зрителите с добре разказаната история за бедното момиче и пътят му към щастието. Допълнителен интерес към този сериал предизвиква факта, че малко след заснемането му Ирма Рой решава да влезе в политиката и дълги години наред активно участва в перуанския политически живот.
През 1976 година стартира ^Робинята Изаура^ с Луселита Сантос в главната роля и това може би е най-известният и гледан сериал на всички времена. Създаден по едноименния роман на Бернардо Гимараес той оглавява всички класации по гледаемост, като в Китай Луселита Сантос печели наградата ^Златен орел^, която преди това не е била връчвана на чуждестранна актриса.
Три години по-късно изгрява звездата на Вероника Кастро в ^Богатите също плачат^. Сюжетът отново преплита съдбата на бедно момиче и богат мъж, но този път продуцентите залагат много повече на сексапила на актрисите и всички, които са гледали сериала продължават да си спомнят рекламата му, в която Вероника великолепната си дълга коса и е облечена доста предизвикателно.
Корайма Торес изиграва ^Касандра^, като този сериал имаше огромен успех и в България и разказваше за живота на отгледано от цигани младо момиче. ^Касандра^ е излъчен в 128 държави, като това в включено в Книгата на Гинес и нарес с това има множество интересни истории, покрай излъчването му. В Индонезия са били обявени специални почивки във времето, когато се е излъчвал, защото така или инъче всички отказали да работят, по същото време сръбските зрители написали писмо, в което настоявали Касандра да бъде освободена, защото в невинна.
През 1994 година сериалът ^Маримар^ запленява всички, но не с какво да е, а с ослепително красивата Талия, която изиграва обикновено селско момиче. След тази роля Талия става все по-популярна и като актриса и като певица и за огромно съжаление на нейните фенове в момента тя се е концентрирала единствено върху музикалната си кариера.
Един от най-успешните колумбийски сериали излиза през същата година и се казва ^Кафе с аромат на жена^ и главната роля в него изпълнява Маргарита Роса де Франсиско.
В началото на новото хилядолетие всички гледаха Ана Мария Ороско и ^Грозната Бети^, като и продължението ^Екомода^. В тези сериали по хумористичен начин бяха представени образите на грозноватата млада жена, в която се крие красавица и вечният ерген, който намира любовта на живота си.
През следващата 2001 година бразилският ^Клонинг^ успя да спечели признанието на публиката. В него освен, че участваха всички най-известни бразилски актьори, бяха поставени въпросите за моралната страна на клонирането и по много реалистичен начин бяха пресъздадени ислямските традиции и обичаи. Любовта, която пламна на снимачната площадка между Мурило Бенисио и Джована Антонели допълнително разпали интереса на хората към ^Клонинг^ и той продължава да се излъчва на всякъде по света.
И на последно място, макар и малко прибързано е поставен излъчваният в момента у нас сериал ^Руби^, който вече е спечелил доста награди и е различен с това, че главната героиня е зла и отмъстителна и си остава талава през целия сериал.